Flyttguide

Flyttguide Privatpersoner

Flyttguide

En lyckad flytt kräver en flyttguide och en noggrann planering och engagemang av inblandade parter. Många praktiska saker ska göras, samtidigt som man inte vet var man ska börja. Denna guiden hjälper dig steg för steg till en lyckad flytt.

Läs noggrant igenom orderbekräftelsen Ni fått. Se till att alla uppgifter stämmer överens med hur Ni önskar att Er flytt ska genomföras. Särskilt viktigt är det med tider, adresser, telefon nr. och priser. Skriv under och skicka originalet i retur till Majornas Flytt. (Pga miljöskäl skickas detta tyvärr inte längre.

8 dagar före flytten.
Metodiskt gå igenom bohaget för att rensa ut det som ska kastas och bortskänkas. Myrorna tar emot och hämtar, ring 020-140 00 44 www.myrorna.se. En tumregel som Vi hört fler säga är ”Om man inte använt saken under två år och inte har särskilda skäl att spara den, så kastar jag den”. Om du känner dig osäker, resonera med en anhörig.

Flyttguide

7 dagar före flyttdagen.
Gör flyttanmälan/adressändring till arbetsgivaren, posten, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheten, försäkringskassan, föreningar, tidningar mm. Säg upp abonnemang på el, gas, vatten, sophämtning, telefon, kabel-TV. Beställ nya abonnemang till din nya adress. Meddela inkopplingsdag för nya telefonnummer. Säg upp kontrakt med bränslebolag och liknande. Meddela släkt och vänner din nya adress. Här följer några nummer som man normalt ringer vid flytt.

Flyttguide fortsättning

  • Adressändring: 020-97 98 99 (Posten och övriga postoperatörer i samarbete med skattemyndigheten).
  • Flyttanmälan kan med fördel göras via skatteverket. Skatteverket 
  • Göteborgsposten 031-62 40 00 Dagens Nyheter: 08-738 10 00, Svenska Dagbladet: 08-618 02 20
  • Radiotjänst i Kiruna: 020-91 00 01
  • Ditt El-bolag: www.gulasidorna.se (Energiförsäljning, Elförsäljning).
  • Ditt lönekontor:

6 dagar före avflytt.
Beställ tid för hjälp med nedmontering och urkoppling av fasta hushållsmaskiner, parabolantenn och annan demonteringshjälp. Boka leverans av flyttkartonger och packmaterial samt flyttstädning hos Majornas Flytt. Kartongåtgång är ca: 1 kartong per kvadratmeter boyta. Börja packa vind, källare, garage och förråd. Sortera ut det som ska kastas. Av stänger och skaft görs lagom tjocka buntar med tape eller snöre.

5 dagar före flyttdagen.
Små saker med stort värde tar Du själv hand om. Samla smycken, värdesaker och värdehandlingar på säkert ställe. Dessa transporterar du i ditt eget handbagage på flyttningsdagen.

4 dagar före flyttdagen.
Kontakta den som flyttar ut från bostaden Du ska flytta till. Gör upp om tiden för Din ankomst samt tag reda på om det finns hinder på infarten till huset, t.ex. öppningsbar bom, portal med låg höjd, smal gångväg eller förbud att parkera/stanna mm.

3 dagar före flyttdagen.
Packa alla kläder och allt linne som Ni ej behöver innan flyttdagen. Böcker, pärmar, tidningar, skivor och kassetter är sådant som är lämpligt att packa nu. Fyll ej tunga kartonger helt, då risk för skada uppstår. Fyll kartongen max till hälften med böcker, lägg sedan kuddar linne och annat lätt ovanpå i kartongen. Allt som ryms i en flyttkartong, ska läggas i flyttkartonger. Det är utan konkurrens det bästa sättet att skydda Ditt gods från smuts och skador. Räcker inte flyttkartongerna till så har våra flyttbilar alltid med sig extra kartonger. Det blir också stapelbart och lätt att köra på en pirra.

Flytten närmare flyttdatumet

2 dagar före flyttdagen.
Packa med omsorg ner köksredskap glas och porslin samt övrigt från köket som Ni inte behöver fram till flyttdagen. Vid packning, tag god tid på dig, använd rikligt med makulatur och silkespapper. Tallrikar placeras på högkant i kartongen, glas, koppar och muggar läggs ner.

1 Dag före flytten.
Samla in eventuella extranycklar till ytterdörr förråd, o.dyl. Se till att du har nycklar till ytterdörr samt lås till förrådet till det nya stället.

Flyttdags.
Majornas Flytt flytt kommer för att lasta. Om förberedelserna gjorts väl kommer lastning, transport och lossning ske smidigt. Visa packmästaren var det ömtåliga godset finns samt ge eventuell information om gods som kräver särskild hantering. Placera gods som ej ska lastas av Majornas Flytt väl samlat eller sätt ev märklapp på det godset. På nya adressen visar du var kartonger och möbler ska placeras.

Lycka till i det nya hemmet.
Ta gärna med vår flyttguide och skriv ut för att kunna använda under er flytt!
Här hittar ni lite mer information ang flyttkartonger till er flytt.
Om vi skulle råka vara helt upptagna den aktuella flyttdagen så hänvisar vi till Västra Frölunda flyttfirma

Ring 0728-60 70 20