Packning inför flytt

& Packningstips

Packning inför flytt

Viktig information när du valt att packa din flytt själv inför en flytt. Packning i kartonger så skall ni alltid använda flyttkartonger av bästa kvalitet. Allt som går ned i kartonger ska packas i dessa.

OBS packa inte kartongerna för tunga. Helst inte mer än ca 20 kg. Ett tips! Packa ej tyngre än du själv orkar lyfta. Vi som bär varje dag är starka, men medvetna om risken för förslitningsskador.

Packning:
Vi kan hjälpa er med att packa i kartonger. Våra packmästare jobbar effektivt och ser till att det är ordentligt packat så att sakerna inte ska gå sönder.

Packning inför flytt

Stapla kartonger tre och tre

Märk varje kartong på två kortsidor (ej ovanpå). Porslin staplas på högkant med silkespapper. Provlyft då och då. Vi hjälper er även gärna med packning och flyttstädning om ni så önskar. Har Du frågor kring förberedelsen av godset vid magasinering kontakta gärna oss via mejl eller telefon. Använd alltid bra emballering för dina grejor bra kraftiga flyttlådor och otryckt tidningspapper som omslagningspapper.

Från första samtalet, till upphängning av tavlor, vi är med hela vägen. Vårt uppdrag är färdigt först när Du är nöjd. Utbildad personal och moderna fordon garanterar trygghet och kvalitet. Du bestämmer själv vilka flyttjänster vi ska utföra.

Tack för att ni följer dessa anvisningar. Har du frågor är du välkommen att ringa. Här kan ni titta efter hur många flyttkartonger ni behöver inför er flytt. Och tveka inte att ringa eller mejla oss ifall det är något som ni undrar över.

Packningstips inför er flytt!

Bra Packningstips får ni här. Och skulle ni undra något så finns vi för att hjälpa er. Tveka inte att ring eller mejla oss.

Hur du packar:

 • Porslin staplas på högkant med silkespapper. Glas lägger du ned, inslagna i silkespapper.
 • Glas och porslin packas i riktiga flyttkartonger som har dubbel botten.
 • Packa inte för tungt. Packar du exempelvis böcker, lämna halva kartongen till kuddar, kläder eller dyl.
 • Rulla ihop alla mattor och knyt.
 • Alla sladdar till TV, video, stereo mm ska kopplas ur och rullas ihop. Fäst med snöre eller tejp.
 • Ta ner lösa hyllor samt delar och tejpa eller knyt ihop dem.
 • Speglar, tavlor, kristallkronor och liknande som inte får plats i kartonger lämnas hängande på sin plats.
 • Alla glödlampor skruvas ur. (Vi på flyttfirman paketerar dessa åt er för maximal säkerhet).
 • Skidor, gardinstänger, kvastar mm buntar du också ihop till lättburna paket.
 • Dörrar och lådor binds fast med snöre (ej tape)
 • Hängande förvaring av kläder sker i wellrober. (Garderob av wellpapp).
 • Räkna med en kartong per kvadratmeter totalyta.

Packningstips övrigt

Även högt gods som sticker upp ur kartongen placeras i kartong, lämna lockklaffarna i öppnat läge och tejpa runt om dessa som stöd för godset.Placera mindre speglar och tavlor i flyttkartonger med flikarna ihoptejpade.

Använd makulatur eller filtar som emballage.Att ha riktiga lådor att packa i är viktigt i flyttsammanhang. Ömtåliga Lampor! Ta av lampskärmar från lampfoten och tejpa fast sladdar med tejp. Emballera glaskupor, Porslin, Vaser, skålar och annat kraftigt gods ställs i kartongen. överst läggs lättare saker. Hurtsar och skåp är vanligen tunga.

Töm därför skåpen och lås dom. Tappa inte bort nycklarna. Nycklar som sitter kvar i skåpet försvinner lätt eller går av. Har du tejpat på trä och annat liknande material? Ta då loss tejpen så fort som möjligt, så slipper det bli limrester kvar från tejpen.

Lycka till!

Ring 0728-60 70 20